Épület fotózás tippek

5 fotózási tipp kezdőknek

Szeretném megosztani az épületfotózással kapcsolatos tippjeimet és trükkjeimet, amelyek segíthetnek a jobb és költséghatékonyabb fotók elkészítésében. Tekintsd meg az épületfotózás tippeket, ha igényes fotókat akarsz készíteni!

  1. A megfelelő időpont kiválasztása

Nagyon fontos a jó fotózási időpont megválasztása épület fotózásakor. Lehetőség szerint a fotózás napközben történjen. Ilyenkor, több természetes fényt kapunk és élénk, szaturált színek köszönnek vissza a képen. Ha az időjárás nagyon borús, esős akkor válasszunk egy új időpontot. Sokan szeretik azokat a képeket, amik késő délután készülnek. Kétségtelen, hogy napnyugtakor gyönyörű képeket lehet fotózni. Azonban figyelembe kell venni egy fontos tényezőt. A késő időpontokban nagyon hosszú árnyákok tudják a témát átszelni. Figyeljünk, hogy ne a házon keresztbemenő fenyő árnyéka zavarja be a képet. Használjunk a telefonunkon lévő androidos időjárás alkalmazást, hogy megtudjuk az időjárási viszonyokat, így előre tudunk tervezni.

  1. Az épület fotózás sajátossága a felfedezés

Járjuk körbe a ház vagy épület környezetét, erre érdemes időt szánni. Először meg kell ismerni milyen árnyékok, fényviszonyok formálódnak a házon és körülötte. Hol van fény becsillanás vagy hol kevés az épületre ráeső fény. Nagyon eltérőek lehetnek, ezért minden részletre figyelni kell. Készítsünk néhány teszt képet, amiből látszik milyen fényviszonyok váltakoznak napközben.

  1. Használj állványt, ha kevés a fény

Egy nap felkértek, hogy fényképezzek fényekkel díszített üzletsort. Ezekre a fotózásokra, éjszakai vagy rossz fényviszonyok között állványt kell vinni. Ha kézből fotózunk, az alacsony fényviszony miatt hosszú zársebességgel fognak készülni a képek, ami bemozdult, életlen képeket eredményez. Az állvány segít a jó képélesség elérésében és a felvételi folyamat egyszerűsítésében. Igaz , hogy macerás cipelni, de hidd el megéri.

  1. Széles látószögű objektívek

Az épületfotózás szabályai közé tartozik a professzionális, nagylátószögű objektívek használata. Gyakran nagyobb szerepet játszanak a fotózásban, mint maga a fényképezőgép. A fotós fő feladata, hogy tudjon mozogni az adott területen, és a jó nézőpont kiválasztásával lefedje az egész környezetet. Válassz nagylátószögű lencséket. Segítenek az épület vizuális nagyításában, és kényelmesebb a használatuk. Nagylátószögű objektívvel készült képek vonzóbb megjelenést adnak.

  1.  Játék a perspektívával

A perspektívával való játék nemcsak szórakoztató dolog, hanem nagyon hasznos is egyben. Ha időt szánunk egy másik szög megtalálására, ahonnan fotózunk, felfedezhetünk olyan formákat, részleteket az épületen, amit figyelmen kívül hagytunk. Sokszor az alapos szemlélődés, felfedezés hasznosabb, mint a túl sok kép készítése, ami helyet foglal és csak a későbbi utómunka folyamat idejét növeli.

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Van kérdésed? Írd meg nekünk! 
Vagy kérj ajánlatot, ha már tudod, mit szeretnél!

+36 30 308 8288

Elérhető: 9:00 – 19:00
A Birta Fotográfia nemzetközi szemlélettel, magas színvonalú, igényes képeivel közvetíti azt a vizuális üzenetet, ami cégét legjobban támogatja kitűzött üzleti célja elérésében, legyen szó akár céges portréról, egy rendezvény fotósorozatáról, a céges arculat, honlap, termék vagy helyszín, enteriőr illusztrációjáról.
Adatvédelmi irányelvek
© Birta Photo 2020-2021 - profi üzleti fotózás, portréfotózás, ingatlan fotózás, lakásfotózás, épületfotózás, tárgyfotózás, ételfotózás
camera linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram