Enteriőr fotózás tippek

5 fotózási tipp kezdőknek

A kezdet kezdetén, amikor még a fotósiskolába jártam, lelkesen kutattam, melyik az a terület, amit leginkább a magaménak érzek. Tanultam portré-, esküvő- és tárgyfotózást, aminek a mai napig nagy hasznát veszem a különböző témájú fotóprojekteknél, erre az alapra bátran építhetek. Az enteriőrfotózást akkor még nem tanították és nem volt internet sem, ahol utána lehetett volna nézni ennek a területnek. Inspirálódhattunk az újságokban megjelenő fotókból, megoszthattuk tapasztalatainkat és tanulhattunk egymástól. Aztán eljött az idő, amikor egy ingatlanokkal foglalkozó magazin felfigyelt a képeimre, és ezt egy évekig tartó közös munka követte. A 90-es évek vége felé még diafilmre fotóztam, azóta azonban a digitális technika felváltotta ezt a korszakot, perspektívát és teret adva az enteriőrfotózásnak.

5 enteriőr fotózás tipp kezdőknek

Mit ajánl a szakértő, hogy a lehető legjobb enteriőr fotók készüljenek? Ebben a cikkben adok pár tippet, hogy kezdőként is legyen sikerélmény a jobb minőségű beltéri fotók láttán.

 • A fényképezőgép kiválasztása
  A digitális fényképezőgépek, különösen a tükör nélküli fényképezőgépek és a DSLR-k meglehetősen nagy szabadságot kínálnak a cserélhető objektívekkel való kísérletezésben. Sok programmód között megtalálhatjuk a manuális üzemmódot is. Így módosítható az expozíció, a záridő, a fókusztávolság és az ISO. A kezdő fotósok számára egy DSLR fényképezőgép már biztosítja a lakást a legelőnyösebb módon bemutató belső képek készítéséhez szükséges összes módot és beállítást.
 • Használjunk természetes fényt!
  Az enteriőr fotózás során mindig a természetes fény a legjobb megoldás! Semmilyen mesterséges fényforrás nem pótolhatja a napot. Csak így kapunk nagyon szép, telített színeket. Fokozza a természetes fény hatását a LED panelek és reflektorok használata. Segít kiemelni a bútorok fontos részleteit, legyen szó fémről, fáról vagy textilről. Ezenkívül a természetes fény a lehető legreálisabbá, vonzóbbá, természetesebbé teszi a fotókat.
Enteriőr fotózás tippek • Birta Photo - Profi üzleti fotózás, portréfotózás, ingatlanfotózás
 • A nappali átalakítása
  Néhány bútor átmozgatása, helycseréje sokat tud változtatni a képen. Már egy kis átalakítással is csodákat lehet művelni! Az áteresztő függöny lehet teljesen behúzva, így kiszűri az erős napsütést, mégis teljes megvilágításba kerül a szoba. Már néhány apró részlet megváltoztatásával, a színösszeállítások harmonikus megválasztásával, de akár egy terítő, egy csokor friss virág vizuális szempontból meghatározó helyen történő elhelyezésével lenyűgöző hatást lehet elérni.
 • Ügyeljünk a vonalakra!
  A természetet organikus vonalak és tágra nyílt terek jellemzik. Az enteriőr fotózásakor figyelnünk kell arra, hogy a szűkebb helyiségekben a gép keresőjébe nézve a vízszintes és függőleges vonalak (a falak, a lámpák és az ablakok) egyenesek és kiegyensúlyozottak legyenek, mivel sok esetben torzultan jelenhetnek meg. A gép előre- vagy hátradöntésével érdemes megkeresni azt a szöget, ahol ez kevésbé zavaró. Optimális eredményt csak nagy látószögű, speciális objektívvel vagy számítógépes utómunkával, illetve speciális objektívvel rendelkező profi fotós megbízásával lehet elérni.
Enteriőr fotózás tippek • Birta Photo - Profi üzleti fotózás, portréfotózás, ingatlanfotózás
 • Használjunk állványt!
  Akár nehéz teleobjektívet használunk, akár nagy látószögű objektívet, fontos kiegészítő az állvány használata. Az állvány stabilan tartja a fényképezőgépet, így élesebb fotókat eredményez.

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Van kérdésed? Írd meg nekünk! 
Vagy kérj ajánlatot, ha már tudod, mit szeretnél!

+36 30 308 8288

Elérhető: 9:00 – 19:00
A Birta Fotográfia nemzetközi szemlélettel, magas színvonalú, igényes képeivel közvetíti azt a vizuális üzenetet, ami cégét legjobban támogatja kitűzött üzleti célja elérésében, legyen szó akár céges portréról, egy rendezvény fotósorozatáról, a céges arculat, honlap, termék vagy helyszín, enteriőr illusztrációjáról.
Adatvédelmi irányelvek
© Birta Photo 2020-2021 - profi üzleti fotózás, portréfotózás, ingatlan fotózás, lakásfotózás, épületfotózás, tárgyfotózás, ételfotózás
camera linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram