Enteriőr fotózás tippek

5 fotózási tipp kezdőknek

Évekkel ezelőtt, amikor még a fotós iskolába jártam, a kezdet kezdetén kerestem, mi az a fotózási terület, amit szívesen csinálnék. Tanultam portré, esküvő, tárgyfotózást, amik mind nagyon hasznosak és mai napig a különböző fotózási projekteknél tudom használni. Ez egy jó alap, amire lehet építeni. Az enteriőr fotózásról, akkor még nem volt semmilyen tanfolyam, de még internet sem, ahol utána lehetett volna nézni ennek a területnek. Tanulni lehetett másoktól, képeket nézni újságokból és saját tapasztalatokat megosztani egymással. Amiből volt bőven. Egy ingatlanokkal foglalkozó magazin felfigyelt munkámra és évekig együtt dolgoztunk. Még diafilmre fotóztam, abban az időben, ez a 90-es évek vége felé volt. A digitális technika idővel felváltotta a filmes korszakot, ami perspektívát és teret adott az enteriőr fotózásnak.

5 enteriőr fotózás tipp kezdőknek

Mi a szakértői tippem a jó enteriőr fotók elkészítéséhez? Ebben a cikkben pár alap tippet adok, hogy kezdőként is jobb minőségű beltéri fotókat tudj készíteni a lakásodról.

 1. Fényképezőgép választás
  A digitális fényképezőgépek, különösen a tükör nélküli fényképezőgépek és a DSLR-k, szabadságot kínálnak a cserélhető objektívekkel való kísérletezésben. Sok programmód mellett megtalálható a manuális üzemmódot. Így módosítható az expozíció, a záridő, a fókusztávolság és az ISO. A kezdő fotósok számára egy DSLR fényképezőgép biztosítja a lakás belső képek készítéséhez szükséges összes módot és beállítást.
 2. Használj természetes fényt!
  Enteriőr fotózásnál tudni kell, hogy a természetes fény a legjobb megoldás. Semmilyen mesterséges fényforrás nem pótolhatja a napot. Csak így kapunk nagyon szép, telített színeket. Fokozza a természetes fény hatását a LED panelek és reflektorok használata. Segít kiemelni a fontos részleteket, például a bútorok fém-, fa- vagy textil részleteket. Ezenkívül a természetes fény a lehető legreálisabbá teszi fotókat, vonzóbban, természetesnek néz ki a téma.
 3. Átalakítás a nappaliban
  Néhány bútor átmozgatása, cseréje sokat tud változtatni a képen. Kis átalakítással csodákat lehet művelni. Az áteresztő függöny lehet teljesen behúzva, így még az erős napsütést is kitudja szűrni és teljes megvilágításba kerül az egész szoba.
 4. Ügyelj a vonalakra!
  A természetet organikus vonalak és tágra nyílt terek jellemzik. Az enteriőr fotózáskor a szűk helyiség tele van vízszintes és függőleges vonalakkal. Ha a belső fotó vonalai kissé eltérnek (például a szoba sarka nagyon döntve van), ez megzavarja a fotó egyensúlyát és elvonja a néző figyelmét a kompozíciótól. Enteriőr fotózás szabályai közé tartozik (és az utómunkálatok során történő képszerkesztéskor) hogy a falak, lámpák és ablakok vonalai egyenesek és kiegyensúlyozottak legyenek.
 5. Használj állványt!
  Akár nehéz teleobjektívet használunk, akár nagylátószögű objektívet, fontos kiegészítő az állvány használata. Az állvány stabilan tartja a fényképezőgépet, és élesebb fotókat eredményez.

Kapcsolat - Ajánlatkérés

Van kérdésed? Írd meg nekünk! 
Vagy kérj ajánlatot, ha már tudod, mit szeretnél!

+36 30 308 8288

Elérhető: 9:00 – 19:00
A Birta Fotográfia nemzetközi szemlélettel, magas színvonalú, igényes képeivel közvetíti azt a vizuális üzenetet, ami cégét legjobban támogatja kitűzött üzleti célja elérésében, legyen szó akár céges portréról, egy rendezvény fotósorozatáról, a céges arculat, honlap, termék vagy helyszín, enteriőr illusztrációjáról.
Adatvédelmi irányelvek
© Birta Photo 2020-2021 - profi üzleti fotózás, portréfotózás, ingatlan fotózás, lakásfotózás, épületfotózás, tárgyfotózás, ételfotózás
camera linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram